Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Samurai Deeper Kyo


Έχουμε και λέμε δημιουργός του, ο Kamijyo Akimine.
Το Samurai Deeper Kyo είναι ένα manga το οποίο εξελίσεται στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1604 τέσσερα χρόνια μετά την Μάχη της Σεκιγκαχάρα, στον μεγαλύτερο ιαπωνικό εμφύλιο. Ο κεντρικός ήρωας μας είναι ένας περιπλανόμενος γιατρός, ο Mibu Kyoshiro. Η όλη ιστορία ξεκινά όταν ο Kyoshiro συναντά ή καλύτερα όταν η Yuya Shiina τον μπερδεύει για τον θρυλικό καταζητούμενο "Demon Eyes Kyo". Με αυτό ξεκινούν να ταξιδεύουν παρέα. Η μεν Yuya ψάχνει να βρεί μια ομάδα από καταζητούμενους εγκληματίες και ο δε Kyoshiro απλούστατα την ακολουθεί για να την βοηθήσει (με το έτσι θέλω της Yuya, φυσικά).

Όταν κάποια στιγμή ο Kyoshiro στριμώχνεται από τους εγκληματίες και τον δέρνουν μέχρι που πέφτει αναίσθητος, τότε ο Kyoshiro μεταμορφώνεται στον θρυλικό δολοφόνο των χιλίων αντρών, Demon Eyes Kyo.

Το συγκεκριμένο manga σε αφήνει καθηλομένο τον περισσότερο καιρό, δράση, πολύ βία, πλοκή είναι από τα λίγα πράγματα που το χαρακτηρίζουν.

Το manga χαρακτηρίζεται ως: Historical, shounen, action, adventure, drama, supernatural, romance.
Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα manga δράσης που κυκλοφορούν, είναι ατμοσφαιρικό, σε ταξιδεύει στην μεσαιωνική Ιαπωνία με έναν μοναδικό τρόπο. Σε γενικές γραμμές το manga σου δημιουργεί διάφορα αλλά έντονα συναισθήματα και μερικές φορές είναι σαν να ζεις αυτό που ζουν οι χαρακτήρες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου