Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Hikaru no Go

Δύο είναι αυτή τη φορά οι δημιουργοί αυτού του manga η συγγραφέας είναι Hotta Yumi και ο σχεδιαστής είναι ο Obata Takeshi.
Η υπόθεση του συγκεκριμένου manga είναι απλούστατη. Μια μέρα ο Shindo Hikaru καθώς έψαχνε την σοφίτα του σπιτιού του παππού του, μαζί με την φίλη του Akari, ανακαλύπτει μια ξύλινη κατασκευή σαν μικρό τραπεζάκι και κάτι γραμμές πάνω του, είναι ένα goban. Ο Hikaru βλέπει πάνω στο goban κάποιες κοιλίδες αίματος. Τοτε εμφανίζεται ένα φάντασμα μέσα από το goban που το ονόμα του είναι Fujiwara Sai, ο οποίος ήταν παίχτης του Go που αυτοκτόνησε και εκτοτε ζει στο goban, ψάχνει το λεγόμενο "Divine Move" και η μόνη επιθυμία του είναι να παίζει go ωστε να βρει αυτή τη κίνηση.
Αυτό το επιτραπέζιο, που θέλει μυαλό και στρατηγική για να νικήσει κάποιος, τραβά το ενδιαφέρον του Hikaru και σύντομα κυνηγάει τα όνειρά του έχοντας σαν ανταγωνιστή τον Touya Akira ένα παιδί στην ηλικία του που θεωρείται παιδί θαύμα στο παιχνίδι αυτό.


To συγκεκριμένο manga δημιουργήθηκε με σκοπό να κινήση το ενδιαφέρον στη νεολαία της Ιαπωνίας και να μάθουν για το Go. Τα παιχνίδια που υπάρχουν μέσα στο manga είναι όλα από πραγματικά παιχνίδια.
Εμένα με έκανε να μάθω Go. Το manga όπως και το ίδιο παιχνίδι είναι καταπληκτικό. Το ωραίο σε αυτό το manga είναι η ωριμότητα που αποκτούν οι χαρακτήρες μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Τους δείχνει να μεγαλώνουν φυσιολογικά και όχι απότομα. Βέβαια το όλο σενάριο βασίζεται στο Go οπότε μην περιμένετε πολλά αλλά το να παρακολουθήσετε την εξέλιξη ενός παιχνιδιού (ακόμα και αν δεν ξέρετε πως παίζεται το παιχνίδι, ακόμα και εγώ έμαθα αφού τελείωσα το manga) και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι παίχτες για να νικήσουν, πιστεύω ότι αξίζει να το δείτε.
Και ας μην ξεχνάμε " η εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις".
Το είδος του manga είναι:Shounen, School life, Comedy, Anime, Drama.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου