Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Neon Genesis Evangelion


Είναι ένα πασίγνωστο anime που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρώτα έγινε το anime και μετά το manga. Συγγραφέας και σχεδιαστής του manga είναι ο Sadamoto Yoshiyuki και όχι ο Hideaki Anno όπως πολλοί νομίζουν, ο Anno ήταν ο σκηνοθέτης του anime και ο Sadamoto ο σχεδιαστής.
Η ιστορία εξελίσεται το 2015 και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την απειλή των "Αγγέλων". Η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας η οργάνωση NERV. Ο αρχηγός αυτής της οργάνωσης είναι ο Gendo Ikari, που καλεί τον γιό του Shinji Ikari για να πιλοτάρει ένα από τα ρομποτ που θα εναντιωθούν στους "Αγγέλους", το όνομα αυτών των ρομποτ Evangelion, Eva για συντομία.

Η ιστορία του manga σε σχέση με το anime έχει κάποιες διαφορές και είναι πιο κατανοητή από το anime. Αν και το manga δημιουργήθηκε μετά το anime, θεωρώ το manga πολύ καλύτερο από το anime και αξίζει να το διαβάσετε.
To είδος του manga είναι: Sci-Fi, Shounen, Phycological, Mecha, Drama, Anime, Action.


Aς σημειώσουμε ότι ο Hideaki Anno που σκηνοθέτησε το anime έπασχε για 4 χρόνια από βαρειά κατάθλιψη και είχε κάνει ήδη μια απόπειρα αυτοκτονίας πριν σκηνοθετήσει το anime και αυτό φαίνεται στο anime και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Επίσης αυτή τη στιγμή βγαίνουν κάποιες ταινίες που βασίζονται εν μέρη στο manga και με τους αρχικούς δημιουργούς. Το μόνο που αλλάζει είναι το studio, αντι για την Gainax το κάνει το Khara(ναι προφέρεται "χαρά") που το δημιούργησε ο Hideaki Anno. Οι καινούργιες ταινίες ονομάζονται Evangelion You are(not) alone.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου